-

Scrisoare deschisă a organizaţiilor de elevi, părinţi şi ai sindicatelor din învăţământ

Reprezentanţi ai organizaţiilor de elevi, părinţi şi ai sindicatelor cer autorităţilor centrale şi locale precizări clare în legătură cu măsurile ce vor fi luate pentru începutul anului şcolar şi universitar.

Dar scrisoarea se referă şi la organizarea unei întâlnire în care să se discute despre problemele din sistemul de educaţie. Într-o scrisoare deschisă reprezentanţii acestor organizaţii spun că majoritatea unităţilor de învăţământ sunt nepregătite pentru prima zi de şcoală. Din 14 septembrie, la fel şi unităţile din învăţământul superior. Ei vorbesc chiar despre faptul că lipsa informaţiilor, precum şi a măsurilor concrete ar fi dus la instaurarea unei panici generalizate atât în rândul angajaţilor din învăţământ, cât şi al elevilor, studenţilor şi părinţilor.
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, spune însă că autorităţile au întocmit o serie de reguli şi au făcut mai multe scenarii, dar toate acestea vor trebui să fie adaptate la nivelul fiecărei comunităţi şi şcoli. În fiecare localitate începe evaluarea situaţiei, a mai spus Nelu Tătaru, care este medic, iar pe 7 septembrie se va cunoaşte gradul de transmitere a noului coronavirus, iar în funcţie de această evaluare autorităţile locale vor putea stabili condiţiile în care va începe noul an şcolar.

RADOR
Foto: Pixabay