-

Studenţii Universităţii din Bucureşti încep cursurile pe 1 octombrie

Cele mai multe facultăţi din ţară încep săptămâna viitoare anul universitar în sistem hibrid, în care toate cursurile se ţin atât în clase cât şi online.

Reducerea numărului de studenţi care pot ocupa o cameră de cămin generează anul acesta probleme cu cazarea şi mai mari decât în trecut. Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din Bucureşti pune la dispoziţia studenţilor 4.000 de locuri de cazare. Ca şi în anii anteriori, numărul de cereri este mai mare faţă de ofertă. În acest caz, studenţii nerepartizaţi iniţial vor primi un loc de cazare în căminele altor facultăţi ce dispun de camere libere. Florin Ion, director cămine-cantine la Universitatea din Bucureşti, explică ce se va întâmpla în situaţia în care un student este depistat pozitiv în urma efectuării unui test COVID: „Oferim în căminul Fundeni locuri de cazare în camere speciale pe toată perioada de izolare, iar spaţiul în care a locuit studentul, palierul vor fi dezinfectate conform procedurilor legale.”
În momentul de faţă, în sălile de curs ale Universităţii din Bucureşti s-au luat toate măsurile de protecţie impuse astfel încât studenţii să se simtă în siguranţă atunci când vor reveni la ore.
Marian Preda, rectorul Universităţii Bucureşti: „Se va face acolo unde sunt mai multe cazuri o dezinfectare şi a aerului, după aceea se reia activitatea cu cei care nu au fost în contact cu persoane infectate.”
La Universitatea din Bucureşti pe 1 octombrie vor începe cursurile 8.900 de studenţi.

RADOR

Foto: Pixabay