-

Premieră la cea mai veche facultate de teologie - reclama, cheia succesului admiterii în pandemie

Cea mai veche facultate de teologie din România şi una din cele mai apreciate din Europa, cea de la Sibiu, a reuşit în acest an să îşi atragă mai mulţi studenţi faţă de anul precedent, la examenul de admitere, în ciuda pandemiei de COVID-19, o explicaţie fiind reputaţia instituţiei, activarea absolvenţilor ajunşi în poziţii-cheie, dar şi o premieră, un marketing eficient, bazat pe reclame video, dar şi în presa scrisă şi online, în care s-a implicat şi noul prodecan, Constantin Necula, unul din cei mai cunoscuţi preoţi ortodocşi.

Cu o conducere nouă, Facultatea de Teologie din Sibiu promite nu doar să menţină standardele de calitate, dar şi să iniţieze proiecte de cercetare cu facultăţi de profil din lume.

În acest an, pentru prima dată, reclamele au atras 114 studenţi în anul I la Teologia sibiană. Toate marile universităţi din lume înregistrează creşterea numărului de studenţi, pe fondul pandemiei, care înseamnă şi cursuri mai accesibile de la distanţă, adică online.

Considerată de mulţi teologi cea mai bună facultate de profil din ţară, cu o tradiţie din 1786, Teologia de la Sibiu atrage de mai mulţi ani studenţi din Ardeal în special, dar şi din restul ţării şi diaspora.

Facultatea de Teologie din Sibiu se numără printre puţinele care se pot lăuda că au studenţi cu o carieră deja în alte domenii şi doresc să studieze acest domeniu doar pentru a se dezvolta personal.

Facultatea de Teologie a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu este cea mai veche instituţie de acest fel din ţară. Înfiinţată în 1786, ca Şcoală Teologică şi reorganizată în 1811 sub conducerea lui Gheorghe Lazăr, funcţionează neîntrerupt până astăzi.

În perioada 1948 - 1990, sub numele de Institut Teologic de Grad Universitar, a fost una dintre cele două şcoli teologice ortodoxe de rang universitar din România care au pregătit pe slujitorii Bisericii Ortodoxe. Din 1991 este parte componentă a Universităţii 'Lucian Blaga' din Sibiu.

Sursa: agerpres

Foto: pixabay