-

Ce se întâmplă cu angajații firmelor din Deltă care oferă croaziere?

Doar 13 nave de croazieră din cele 280 programate la începutul anului au mai ajuns până acum în Deltă.

Pandemia a redus numărul turiştilor străini la doar două procente faţă de anul trecut şi, implicit, a scăzut drastic şi veniturile firmelor care oferă servicii pentru navele de croazieră. Cu toate acestea, firmele s-au străduit să păstreze cât mai mulţi angajaţi, în speranţa unor vremuri mai bune.
În 2003, primul an în care a oferit excursii turiştilor de pe navele de croazieră, societatea condusă de Vasile Radu a încheiat contracte pentru oaspeţii de pe 120 de nave. Anul acesta, pandemia a scăzut numărul acostărilor la 13, faţă de cel aşteptat, 280. Totuşi, firma a păstrat aproape 60 de angajaţi.
Vasile Radu: „Păstrarea s-a făcut prin trecerea la şomaj tehnic, dar şi prin surse atrase, inclusiv resurse bancare, în aşa fel încât să putem să menţinem un număr minim obligatoriu de angajaţi, care să poată să ţină la cald societatea.”
Directorul Vasile Radu spune că până acum pe nici o navă de croazieră fluvială care aduce în Deltă turişti din Germania nu s-a înregistrat vreun focar de COVID-19.
Vasile Radu: Zilnic pe navele de croazieră se urmăreşte evoluţia şi starea de sănătate a turiştilor. În condiţiile în care ar fi o problemă pe nava de croazieră, atunci cu siguranţă aceştia n-ar mai ajunge să fie preluaţi de către noi pentru că ar fi carantinaţi.

RADOR
Foto: Pixabay
Reporter: Vasile Radu aminteşte că, anual, luna aceasta agenţii turistici participau la târguri internaţionale în care se încheiau primele precontracte pentru anul următor.