-

A fost lansat "Ghidul siguranţei datelor pe internet"

Specialiştii în confidenţialitate şi protecţia datelor ne sfătuiesc să evităm, în această perioadă de reduceri ofertele promovate pe internet ca fiind unice sau incredibile, pentru că de multe ori ele ascund pericole sau sunt pe site-uri nesecurizate.

Având de vedere că 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorilor casnici de internet, Asociaţia Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor, Centrul Naţional de Răspuns la incidente de securitate cibernetică şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice au lansat "Ghidul siguranţei datelor pe internet", pentru că publicul larg să nu rişte să compromită calculatoare sau date.

Înainte de a comunica datele personale unui comerciant citiţi cu atenţie Politicile de Confidenţialitate, cookies sau Protecţia Datelor Personale, recomandă ghidul.

Acordaţi atenţie solicitărilor de consimţământ privind comunicările de marketing, datele personale, financiare, de acces la conturi de utilizator sau chiar datele companiei unde sunteţi angajaţi pot fi comercializate ilegal dacă intră în posesia infractorilor cibernetici, mai atrag atenţia specialiştii.

Sursa: radio romania actualitati

Foto: pixabay

Articole înrudite

  • Cum ne putem înscrie online la ANAF

    Persoanele fizice care nu dețin un certificat digital calificat pot solicita înregistrarea în Spațiul Virtual Privat (SPV) și pe bază de nume de utilizator și parolă, informează un comunicat transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).