-

Creşte numărul elevilor şi profesorilor diagnosticaţi cu COVID la noi în ţară. La Alba Iulia, 57 de elevi ai Colegiului Militar "Mihai Viteazul" au fost depistaţi pozitiv de la începutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar.

Reprezentanţii Colegiului Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia transmit că s-a efectuat testarea elevilor la începerea semestrului doi al anului de învăţământ.

Astfel, din cei 460 de elevi cinci au avut în acel moment rezultat pozitiv. În urma anchetei epidemiologice a contacţilor celor cinci elevi care au fost depistaţi pozitiv, până în prezent alţi 52 de elevi, majoritatea din clasele e IX-a, au fost depistaţi cu COVID-19, cei mai mulţi fiind asimptomatici.

În acest moment activitatea în instituţia de învăţământ se desfăşoară în format hibrid, faţă în faţă şi online, prin intermediul echipamentelor instalate şi a platformelor educaţionale.

Reprezentanţii Colegiului Militar din Alba Iulia mai transmit că din instituţia militară de învăţământ se realizează zilnic triajul epidemiologic şi se efectuează curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor, respective clase, săli, dormitoare, holuri şi toalete.

Măsurile de distanţare fizică şi purtarea măştii atât în interior, cât şi în exteriorul colegiului sunt obligatorii.", relatează Rador.

Foto: world vision romania