-

Secţia Clinică de Medicină Internă 2 a fost închisă încă de săptămâna trecută după ce 10 cadre medicale şi 4 pacienţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

De asemenea, de ieri s-a restricţionat activitatea şi la Neonatologie, după ce 5 cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV- 2.
Starea de sănătate a acestora este bună, a precizat pentru Radio Târgu Mureş managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac: „Neonatologie va funcţiona din două motive, odată că vin gravide care trebuie să nască şi nu putem să suspendăm complet activitatea secţiei şi apoi, Secţia Clinică de Neonatologie este una dintre cele mai performante deci trebuie să ne ocupăm în continuare de cazurile grave. Ieri erau confirmate 5 cazuri la personal medical iar la Secţia Clinică de Medicină Internă 2 au fost 10 cazuri de personal medical şi 4 pacienţi. Din punct de vedere clinic, momentan, starea lor generală este una relativ bună, nu este o stare severă.”
Săptămâna aceasta, SMURD Târgu Mureş s-a confruntat şi cu o avalanşă de pacienţi cu simptome de COVID care au cerut testare. 48 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus într-o singură zi, mai spune managerul Spitalului de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac: „La Unitatea de primiri Urgenţe vin foarte mulţi pacienţi cu simtomatologie respiratorie. Având în vedere definiţia de caz, orice pacient care prezintă simtomatologie respiratorie trebuie considerat cu suspiciune de infecţie cu covid. Zilnic sunt astfel de pacienţi, vă daţi seama. Numărul cel mai mare de cazuri pozitive au fost 48 de cazuri în cursul acestei săptămâni testate la UPU.
Conducerea Spitalului de Urgenţă îndeamnă populaţia să ia legătura cu medicul de familie, mai întâi, pentru simptomele de infecţie respiratorie pentru a preveni apariţia vreunui focar cu COVID şi la UPU SMURD din cauza aglomerării.”

RADOR
Foto: Pixabay