-

CFR Călători anunţă că supliementează de acum înainte numărul de vagoane pe toate rutele aglomerate din ţară.

De exemplu, astăzi dispeceratul CFR a crescut cu 260 numărul de vagoane la trenurile pentru care a constatat că este o cerere foarte mare. Astfel, 100 de trenuri circulă în acest sfârşit de săptămână cu o capacitate mărită, ceea ce înseamnă în total peste 44 de mii de locuri. Directorul general al companiei, Dan Costescu, spune că decizia are deja rezultate şi în creşterea veniturilor CFR, prin utilizarea la maximum a capacităţii de transport: „Avem două principii simple după care ne ghidăm: unul este să avem cât mai mulţi călători mulţumiţi şi al doilea este cu privire direct la companie, compania a început anul, aşa cum am găsit-o, într-o situaţie nu prea fericită economic şi de aceea al doilea obiectiv este să mărim numărul de încasări. În momentul când avem, ca acum, peste 100 de trenuri care circulă cu capaciattea suplimentată şi efectele se văd imediat în încasări, care sunt peste 1 milion şi ceva.”
Este vorba de un număr mare de vagoane, cum aţi reuşit acest lucru, această suplimentare? Dan Costescu: „Este foarte simplu, am găsit nişte colegi motivaţi, dornici de a face acest lucru, dar care lucrau în momentul în care am venit eu separat, fiecare pe regionala lor. Tot ce am avut eu de făcut a fost să îi pun împreună să folosească sistemele moderne pe care le avem de identificare a cererii din dispecerat, mai precis de a vedea cât ne apropiem de ocuparea completă a unui tren şi apoi de a se coordona între ei pentru a disponibiliza vagoanele din zonele unde sunt mai puţin folosite în weekend, cât e traficul specific sfârşitului de săptămână.”
Dan Costescu mai spune că trenurile vor fi suplimentate şi în timpul săptămânii pe toate trasele aglomerate. Va creşte numărul de vagoane pe rutele cu navetişti şi pe cele interregio, prin transferul de la garniturile cu trasee mai lungi şi cu puţine opriri.

RADOR
Foto: Pixabay