-

Sunt român și sunt mândru!

Educaţia patriotică a tinerei generaţii este o latură importantă a educaţiei, mai ales în zilele noastre, când valorile morale nu mai au mare importanţă în societate.

De aceea necesitatea realizării unor activității educative ce prezintă elevilor personalității ale istorie naționale ce au jucat un rol important în constituirea statului român modern este absolut necesar.

De la această realitate actuală a plecat și ideea realizării proiectului regional „UNIREA ROMÂNILOR – UN VIS DE SECOLE“, aflat la a VI –a ediție.

copii costum popular1 Viloleta Anghel

Acest proiect și-a propus dezvoltarea şi consolidarea sentimentului patriotic dar și stimularea interesului elevilor pentru istoria naţională. În același timp, pentru elevi, participarea la activitățile propuse a determinat lărgirea și îmbogăţirea orizontului de cunoaştere a fiecărui participant.

Deși principalii beneficiari au fost elevii, părinții, cadrele didactice și ceilalți parteneri au fiecare beneficii intelectuale din participarea la acest proiect.

Activitățile au debutat vineri, 29 noiembrie, printr-un program artistic la Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu” , susținut de elevii Școlii Gimnaziale George Enescu din Tescani. Au continuat la Școala Primara Enăchești și s-au încheiat la Primăria Berești Tazlău unde elevii Școlii Gimnaziale Berești Tazlău au susținut un program artistic deosebit.

copii

Toate aceste momente emoționante au fost pregătite de copii alături de dascălii lor și au trezit în sufletul celor care au participat un sentiment tot mai rar în zilele noastre – mândria de a fi român.

copii1

Activitățile au continuat duminică, 1 decembrie, la biserică din satul Berești Tazlău.

Cu această ocazie școala a fost alături de biserică așa cum în lumea satului se obișnuia în trecut. În anul dedicat satului românesc dascălii și preotul au pus în evidență această legătură specială, bucurâdu-se alături de comunitate de Ziua Naţională.

Principalii parteneri au fost Primăria comunei Berești Tazlau, reprezentată de domnul primar, profesor Dumitru Tulpan, preotul paroh al bisericii din localitate, Popa Daniel și administratorul secţiei „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu - George Enescu”, inginer Romilă Ionel .

Mulţumirile mele sunt adresate tuturor partenerilor, elevilor şi cadrelor didactice implicate în aceste momente şi comunităţii din Bereşti Tazlău, participanţi cu sufletul la întreaga activitate.

prof.dr. Dumitru Viorel Georgian

Foto: Violeta Anghel

Articole înrudite