-

Activități artistice pentru copilul tău

De la o anumită vârstă, micuțul tău începe să manifeste interes pentru anumite activități și să fie extrem de fericit atunci când este lăsat să se manifeste într-o oarecare direcție artistică.

Oricare ar fi forma sa, jocul il ajuta pe copil sa-si exprime sensibilitatea si pasiunile in primii ani de viata, motiv pentru care este important sa-l urmaresti cand se joaca pentru a-l ajuta sa-si urmeze pasiunile.

Stim ce presiune resimte un parinte atunci cand vine vorba despre orientarea micutului care doarme linistit un patut, motiv pentru care in cele ce urmeaza iti prezentam cateva variante in ceea ce priveste activitatile artistice spre care poate fi orientat copilul.

Un copil poate avea inclinatii catre muzica, dans, teatru sau arte plastice.

Pentru ca aprofundarea unei pasiuni sa fie o activitate pozitiva, acest demers necesita efort si perseverenta atata din partea copilului cat si din partea parintilor.

Astfel ca, inainte de a-l inscrie intr-un cerc sau la un atelier, asigura-te ca cel mic este capabil sa se descurce si ca activitatile pe care urmeaza sa le desfasoare ii fac placere.

Fii foarte atent la starea de spirit a copilului tau dupa fiecare activitate pentru ca surmenajul si saturatia pot duce la opusul efectului scontat, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.

Cum sa alegi ce este mai bun pentru copilul tau?

Atunci cand vine vorba despre activitatile artistice, alegerea cea mai buna este aceea care ii aduce celui mic satisfactii, care il ajuta sa-si intareasca respectul de sine si care ii starneste dorinta de a continua respectiva activitate si in viitor.

Un copil trebuie sa inteleaga faptul ca o activitate artistica este un angajament, nu doar un moft pentru ca doar astfel se va implica si va reusi sa se dezvolte.

Un parinte trebuie sa tina cont de faptul ca dorinta de a urma un anumit curs sau atelier trebuie sa fie in primul rand a copilului, nu a parintelui. Pentru a avea rezultate, activitatea aleasa trebuie sa fie pe gustul copilului si sa corespunda aptitudinilor sale si sa nu reprezinte vise neimplinite ale parintelui.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite