-

De ce au copiii nevoie de spiritualitate

Să presupunem că sunteți o familie care crede și nu prea în Dumnezeu, care obișnuiește să facă meditații și să meargă în drumeții. Apoi apar copiii. Ce-i spui copilului despre Dumnezeu?

Cat de important este Dumnezeu pentru copii?

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Columbia si coordonat de Lisa Miller, s-a demonstrat ca adolescentii crescuti in credinta si spiritualitate sunt mai fericiti, mai optimisti, mai flexibili.

De asemenea, acesti copii erau mai putin tentati sa consume alcool, droguri sau sa se angajeze in relatii sexuale riscante.

Neglijarea copilului din punct de vedere spiritual il poate destabiliza pentru totdeauna.

In plus, dezvoltarea spirituala ajuta la crearea unei punti de legatura intre partea frontala a creierului (responsabila cu controlul) si partea intuitiva si perceptiva a creierului.

Atunci cand copilului ii lipseste spiritualitatea, ii lipseste si curiozitatea individuala si explorarea spiritualitatii. Intr-o societate in care se pune pret mai mare pe bani, pe faima, cinismul si alte valori toxice sunt la cote inalte, iar copiii au nevoie de ghidare spirituala”, a declarat Miller.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

Articole înrudite