-

COVID-19. Cum se transmite și cum să previi îmbolnăvirea

Medicul timișorean Virgil Musta a devenit celebru datorită muncii sale în prima linie pentru combaterea și tratarea COVID-19.

De asemenea, dr. Musta a contribuit la vindecarea celor mai mulți pacienți de coronavirus.

Dr. Musta a publicat în comunitatea City Doctors ample materiale în folosul tuturor, astfel încât să avem acces la sfaturi de calitate care să ne ajute să prevenim infectarea cu COVID-19, cel mai temut virus al momentului.

Cum este mai important sa previi decat sa vindeci, iata ce trebuie sa stim si sa facem pentru a evita intersectarea cu virusul COVID-19.

1. Contagiozitate foarte mare

Virusul are o contagiozitate foarte mare, adica se poate contamina un numar mare de persoane care intra in contact cu o persoana cu COVID-19. Din acest motiv, este estential in primul rand sa evitam contactul cu diverse persoane in aceasta perioada.

2. Purtati masca

Dar trebuie sa stiti ca masca nu va protejeaza foarte mult impotriva contaminarii cu Covid-19, ci mai degraba impiedica transmiterea de la persoanele ce poarta masca la celelalte, dar este foarte important si acest lucru pentru ca nu stim care suntem contaminati si care nu.

Masca chirurgicala (acea albastra) este de unica folosinta, adica puteti sa o purtati maxim o zi, de preferat sub 4 ore. Daca insa o scoateti sau o umeziti, trebuie sa o schimbati.

Insistati ca oamenii pe care ii cunoasteti sa poarte masca pentru a se proteja pe ei si pe voi.

Daca nu se gasesc masti, puteti improviza. Puneti in fata gurii si nasului (pe care trebuie sa le acoperiti pentru ca protectia sa fie eficienta) un sal, fular, guler de schi, baticuri etc.

Si nu le purtati tot timpul, ci doar cand sunteti intr-o zona in care exista posibilitatea sa trasmiteti sau sa primiti virusul.

Cand ajungeti acasa spalati masca improvizata , iar daca puteti, ar fi ideal sa o fierbeti si sa o calcati la temperatura mare (depinde de material).

Daca nu aveti aceasta posibilitate, folositi mai multe masti improvizate si lasati masca care este posibil sa fie contaminata la aer sau in saci, cateva zile, timp in care virusii pot muri.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Foto: pixabay.com

banner 600 d 1

Articole înrudite