-

Prăjitul - o capcană şi în cazul cărnii, şi al cartofilor

Îi auzi pe mulţi bucurându-se că „fac un grătar”. E un fel de culme a relaxării și ei cred că asta înseamnă sănătate. Alţii cred că au găsit soluţia slăbitului: să mănânce pâinea prăjită.

Eroare în ambele cazuri.

Mai toată lumea consultă tabelele cu zestrea de calorii a unor alimente şi caută o preparare a mâncărurilor cât mai eficientă în sărăcirea caloriilor.

O legendă greşită e şi aceea cum că, pentru a slăbi, e bine să mănânci pâine prăjită. În procesul de prăjire, pâinea pierde apa şi devine mai bogată în carbohidraţii de evitat.

Oricum, pâinea e bogată în carbohidraţi, are 40%, dar eliminând apa prin prăjire, carbohidraţii ajung la 90% în aceeași cantitate de pâine prăjită.

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept