-

Bani de la UE pentru firmele sociale din sate

În această perioadă, antreprenorii sociali pot depune cereri de sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural.

În prima fază, care durează până pe 15 decembrie (ora 16.00), sunt așteptate solicitări din partea entităților mari - asociații de business, patronate, camere de comerț, ONG-uri, inclusiv sindicate, dar și primării și alte instituții publice - care pot obține până la 3 milioane de euro în calitate de administratori de granturi.

În a doua fază, aceștia vor distribui fonduri de 40.000 până la 200.000 de euro pe proiect beneficiarilor locali.

Linia de finanțare, numită „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul rural”, face parte din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Proiectele se depun pe platforma electronică MySMIS, administrată de Ministerul Fondurilor Europene.

În cadrul proiectelor de maximum 3 milioane de euro fiecare, primite de administratorii de granturi, minimum 70% din bani vor merge către viitoarele întreprinderi sociale, iar maximum 30% către cheltuielile de derulare a proiectelor și de organizare a activităților.

Prin aceste proiecte mari, administratorii de granturi vor selecta beneficiarii finali (sau grupurile-țintă), adică persoane care vor înființa întreprinderi sociale la sate.

Vezi AICI care sunt demeniile eligibile.

Foto: pixabay

Articole înrudite