-

Uleiul de ricin – elixir natural pentru păr, unghii și piele

Folosit din cele mai vechi timpuri ca leac pentru diverse afecţiuni, uleiul de ricin are o valoare terapeutică unanim recunoscută.

Şi mai apreciat însă pare să fie aportul lui în menţinerea frumuseţii, fiind bogat în acizi grași nesaturați, proteine și vitamina E.

Uleiul de ricin este un lichid gălbui, vâscos, extras din seminţele de ricin, ce prezintă puternice proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii.

Uleiul miraculos este foarte apreciat în industria cosmetica, fiind un aliat al frumuseţii părului, unghiilor şi tenului, motiv pentru care nu ar trebui să lipsescă din casa nimănui.

Iată câteva dintre uimitoarele beneficii ale acestuia pentru menţinerea frumuseţii:

1. Combate acneea

Acneea este o problemă cu care se confruntă atât adolescenții, cât și adulții.Înainte de a apela la tratamente scumpe, încearcă uleiul de ricin.Aplică-l pe zonele afectate cu ajutorul unui disc demachiant înainte de culcare.

2. Întăreşte unghiile

Pentru a-ți întări unghiile, aplică ulei de ricin pe acestea înainte de culcare, apoi acoperă mâinile cu mănuși de bumbac. În numai o lună de la utilizare, vei fi surprinsă de rezultate.

3. Opreşte căderea părului

Pentru cei care au probleme cu căderea părului uleiul de ricin este o soluţie la îndemâna oricui. Tratamentul pentru păr constă în masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare, timp de trei zile pe săptămână. A doua zi pielea capului trebuie bine spălată şi clătită din abundenţă.

Beneficiile uleiului de ricin pentru păr nu se opresc aici. Utilizat în mod regulat pe rădăcinile firului de păr, uleiul de ricin conduce la:

– creşterea părului;

– îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze;

– prevenirea deteriorării firului de păr;

– strălucirea şi hidratarea părului şi scalpului;

– prevenirea despicării vârfurilor.

4. Te ajută să scapi de riduri

Pentru ridurile fine din jurul ochilor sau de pe gât, masaţi zilnic puţin ulei de ricin pe pielea ridată. Uleiul de ricin poate fi folosit şi pentru a ameliora petele de culoare sş pistruii de pe faţă. Astfel, se masează în fiecare seară cu puţin ulei pe zonele afectate.

5. Tratează negii şi bătăturile

Negii și bătăturile nu sunt estetice și, în plus, creează senzația de disconfort. Aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul uleiului de ricin, astfel:

- pentru negi: masează negii cu ulei de ricin timp de 5 minute, de două ori pe zi sau aplică comprese cu ulei de ricin timp de jumătate de oră. Acest tratament trebuie făcut până la dispariția negilor.

- pentru bătături: pielea se spală cu săpun și se usucă, apoi se masează cu ulei de ricin. E de preferat să faci acest lucru înainte de culcare, apoi să acoperi pielea cu un material de bumbac. Acest tratament trebuie făcut de 3 ori pe săptămână.

6. Alungeşte genele
Pentru a avea gene lungi în mod natural, aplică puțin ulei de ricin pe ele după ce te-ai demachiat. Poți folosi un bețișor de urechi sau o perie curată pentru rimel.

Articole înrudite