-

Epidemiologul şef al Republicii Moldova, forţat să demisioneze după ce a afirmat că au murit de COVID-19 cei care "au fost o povară"

Şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, Nicolae Furtună, a demisionat după participarea la o emisiune TV, în timpul căreia a făcut afirmaţii necugetate despre pacienţii decedaţi din cauza coronavirusului.

Serviciul de presă al Guvernului moldovean a anunţat că demisia lui Furtună a fost aprobată după întâlnirea acestuia de marţi cu premierul moldovean Ion Chicu.

"Nicolae Furtună şi-a anunţat demisia. Atribuţiile şefului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică vor fi preluate de Vasile Guştiuc" - se afirmă în comunicat. Anterior, demisia epidemiologului şef a fost cerută de preşedintele republicii, Igor Dodon.

De asemenea, declaraţiile lui Furtună făcute, luni, la postul de televiziune TVR Moldova au stârnit numeroase reacţii negative.

"Nu vreau să fiu judecat şi să par cinic, dar în întreaga lume COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară şi pentru ei şi pentru cei din jur. Aceştia sunt oameni care se chinuiau în stadii terminale de cancer, diabet zaharat, patologii cardio-vasculare.

Aşa s-a întâmplat şi în Franţa, şi în Italia, şi, din păcate, în Republica Moldova" - a declarat Furtună în emisiunea TV.

Marţi dimineată, Nicolae Furtună şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale şi a adăugat că a fost înţeles greşit.

Sursa: rador

Foto: pixabay