-

Un număr restrâns de curse aeriene reprezintă două treimi din emisiile produse de sectorul aviatic

Potrivit unor noi studii, un număr mic de curse aeriene frecvente sunt responsabile pentru majoritatea emisiilor produse de sectorul aviatic.

Conform campaniei pentru schimbările climatice Possible, 12 procente din totalul pasagerilor de pe teritoriul SUA reprezintă două treimi din numărul pasagerilor tuturor curselor aeriene.

Potrivit raportului, există o inegalitate în acest sens în întreaga lume, oamenii bogaţi dominând în privinţa curselor aeriene, iar populaţia săracă suferind consecinţele schimbărilor climatice.

În India, se arată în raport, doar un procent din populaţie este responsabilă pentru 45 la sută dintre călătoriile aeriene.

Grupul de activişti Possible doreşte instituirea unei taxe pe aviaţie progresive, respectiv plata unei sume de bani proporţională cu numărul de zboruri.

Alte grupuri de activişti de mediu doresc interzicerea totală a practicii "kilometrilor aerieni" care recompensează pasagerii aeriene frecvenţi cu zboruri gratuite.

Grupul GreenPeace a transmis că această practică este "obscenă" în contextul crizei climatice cu care ne confruntăm, noteaza Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite